Samtalsämnen för minglet

Samtalsämnen för minglet kommer inte alltid naturligt. Framför allt eftersom att ämnen är något som kan variera beroende på vilken typ av mingel det rör sig om. Sedan finns det förstås samtalsämnen som inte alls lämpar sig bra för att ta upp på en social tillställning. Här nedan följer några tips på samtalsämnen som kan vara bra att ha i bakfickan på nästa mingel, varesig det är bröllop eller julfest.

Vädret – ett säkert kort

Ett samtalsämne som funkar i alla sammanhang är förstås vädret. För oss svenskar är prat om vädret en riktig klassiker och något som alla oavsett bakgrund eller ålder kan prata om eftersom vädret är något som alla upplever och utsätts för. Men, prata inte för mycket om vädret då detta kan uppfattas som lite väl torrt i längden. 

Source: Pexels

Prata om sammanhanget

Ett annat säkert kort är att prata om något som rör det sammanhang ni befinner er i. Är det till exempel en 50-årsfest kan du fråga de andra gästerna hur de känner födelsedagsbarnet, vilket definitivt ger saker att spinna vidare på. Handlar det om ett bröllop är en bra fråga hur det andra gästerna känner brudparet och så vidare.

Är man i ett mer kulturellt sammanhang är ett bra tips att prata om det senaste inom kulturvärlden. Nobelpriset i litteratur är alltid ett bra samtalsämne, som många ofta har åsikter om. Framför allt om det är höst och Nobelpriset kanske snart ska eller har delats ut. Behöver man själv ha läst Nobelpristagaren i litteratur? Nej, verkligen inte. Snarare är det en fördel då man kan be någon som har läst exempelvis 2020 års pristagare Louise Glück om lästips. 

Prata om vad som händer i världen

Att prata om vad som händer runtom i världen är också något som ofta fungerar, såvida det inte är allt för känsligt. Det allra bästa är förstås att prata om något som har en positiv laddning, som exempelvis sport. Det finns många som gillar fotboll, hockey eller någon annan sport, vilket gör sport till ett bra mingelämne. Oavsett årstid finns det alltid en tävling eller turnering på gång.

Är det dessutom någon som ägnar sig åt sportsbetting via sajter som bet365 finns förstås en hel del att prata om. Vad är oddsen inför derbyt i helgen eller hur påverkas guldstriden i Premier League när en av stjärnspelarna är skadad? Du kan läsa artiklar i förberedelse så att du har lite extra fakta i bakfickan.

TV och film är ett annat säkert samtalsämne som brukar gå hem. Här kan man till exempel prata om vem som åkte ur Let’s Dance eller vilka som ska vara med i den nya säsongen av På spåret.

Source: Pexels

Det ska du inte prata om

Vad gäller ”förbjudna” samtalsämnen på ett mingel finns det förstås flera stycken. Politik är givetvis det mest uppenbara, om minglet inte utspelar sig i ett uttalat politiskt sammanhang. Kontroversiella ämnen som till exempel jakt och dylikt är inte heller särskilt lämpliga att diskutera på ett mingel, om det inte är ett mingel i en jaktstuga vill säga. Då är det givetvis helt i sin ordning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *