Sportmingla

Så sportminglar du som ett proffs

Bild: Unsplash

Genom att mingla har du möjlighet att knyta nya kontakter och samtidigt förstärka banden och imponera på dina redan existerande mingelkompisar. I veckans mingelguide får du ta del av mingeltips för sportsammanhang, där du får en introduktion till hur mingel på tennistävlingar, fotbollsmatcher samt tennisbanan bör gå till.

Mingla på tennistävlingar

Tennis förknippas ofta med lyx och flärd, där tävlingarna världen över präglas av en mycket sofistikerad (men samtidigt sportig) känsla. Oavsett om du befinner dig i Båstad, eller på den prestigefyllda Wimbledon-turneringen, gäller det helt enkelt att hålla stilen och föra sig väl. Klädmässigt rekommenderas piketröja eller en ledig skjorta för män, och pikeklänning eller en ännu lite mer dressad klänning för kvinnor. På tennisbanorna vill du vara sofistikerad, men samtidigt lite omedveten och sportig.
När minglet sätter igång gäller det att visa att du har koll på tennishistoria. Att ta upp den svenska tennislegenden Björn Borgs otroliga insats år 1980, då han efter en svettig och rafflande match till sist tog hem sin femte raka Wimbledon-seger, är alltid ett säkert kort för att skapa dialog. 

Bild: Unsplash

är du helt ny i fotbollssammanhang så är regel nummer ett att se till att du hamnar på rätt del av läkaren, det vill säga i rätt klack.
är du djurgårdare, vill du till varje pris undvika att hamna med motståndarlagets supportrar. Klär du dig i supportutstyrsel och hejjar på “fel” lag på “fel” ställe kan det bli stelt.
Mingla bara med åskådare som hejjar på samma lag som du själv, helt enkelt. Något annat som blir viktigt i sammanhanget är att lära sig alla hejjar-ramsor utantill. En riktig supporter anses vara energisk och haka på alla ramsor för full hals, när stämningen blir uppsluppen. Träna hemma innan match och du blir ett sant fotbollssupporter-proffs på nolltid.
Vill du verka som ett riktigt proffs kan du via sajter som bet365 spela på fotboll med odds. Det innebär att du spelar på olika utfall i fotbollsmatcherna, exempelvis vilken spelare som gör flest mål, eller vad det står i halvlek. Det finns möjlighet att ta med bettingen till matcherna i realtid, vilket gör att du kan ägna dig åt fotbollsoddsen samtidigt som du kollar på matchen och diskuterar oddsen med andra fotbollsfantaster. 

Mingla på travbanan

även om travtävlingar i Sverige inte är i närheten av så uppstyrda och glamourösa som de galopptävlingar vi ibland ser i brittiska filmer, så finns vissa oskrivna regler att förhålla sig till. Mingel är en stor del av travtävlingarna, och här gäller det förstås att ha koll på vad som är på tapeten inom travvärlden, samt vilka hästar som deltar och dess egenskaper. Plugga in roliga fakta om din favorithäst (har du ingen sådan, gäller det att du först skaffar en). Att slänga sig med fraser som Visste ni att A Bundle of Love är uppfödd av Margareta Wallenius-Kleberg? Inte undra på att han gjort så bra ifrån sig på banorna, kommer garanterat göra succé.
Klädkoden på travbanorna varierar. Vid större evenemang som Elitloppet som varje år anordnas på Solvalla bör du klä dig festligt. Vid mindre tävlingar gäller en mer ledig klädsel. Det var allt från dagens mingel-skola. Lycka till med minglandet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *