Så minglar du i tennisvärlden – fem tips som gör dig till proffsminglare

Bild: Unsplash

Ska du gå på ett tennisevent för första gången? Eller är du kanske en inbiten tennisfantast med ett behov av att vässa till din förmåga att mingla? Läs tipsen som gör dig till en proffsminglare på nolltid.

Klä dig rätt för tennisbanorna

Första intrycket är viktigt, det är sen gammalt. Även om ett tennisevent sällan kommer med en uttalad klädkod, finns det ofta det ofta oskrivna regler att följa. Ska du på större turneringar är det viktigare att klä sig rätt, medan mindre events ofta är mer avslappnade. Wimbledon är mest strikt, även för tennisspelarna, då man enbart tillåter vit klädsel för spelarna. Så vad är då “rätt” klädsel som besökare? Tänk sportigt och sofistikerat, men inte för överdrivet – och du kommer garanterat se ut som du hör hemma runt tennisbanorna.

Introducera dig till nya kontakter 

Tennis är en social sport. När du befinner dig på turneringar, stora som små, sätts din sociala kompetens på prov. Att hälsa på främlingar är ett utmärkt tillfälle för att knyta nya kontakter och kanske i allra bästa fall; hitta nya vänner. Var inte rädd för att gå fram och hälsa, många av besökarna på plats är faktiskt inte där enbart för att titta på tennis, utan för att socialisera sig kring sporten.

Var ditt trevligaste jag 

Se till att bli ihågkommen som den trevliga tennisperson du faktiskt är. Det är viktigt att göra ett gott intryck, i synnerhet om ditt mål med minglandet är att knyta nya kontakter. Var trevlig mot de människor du möter, och visa intresse för varje person. Genom att ställa frågor lär du känna dina nya tennisvänner, och får med största sannolikhet samma trevliga bemötande tillbaka. Ett tips är att ge komplimanger till de personer du pratar med. Det går alltid hem (förutsatt att du håller komplimangerna på en rimlig nivå) och gör att människor undermedvetet tenderar att tycka om dig.

Bild: Unsplash

Diskutera odds för kommande tennismatcher

Många tennisintresserade gillar inte enbart att kolla på matcherna, de spelar på dem också. Betting på tennis är mycket populärt, i synnerhet när det gäller stora events som Wimbledon och Franska Öppna. I den sistnämnde turneringen är för närvarande spelaren Rafael Nadal vinsttippad med oddset 2.00 (25 mars). Att småprata om odds och betting på tennis är ett lättsamt samtalsämne som lämpar sig alldeles utmärkt när du minglar med bettingintresserade tennisfantaster. Dessutom ger det intrycket av att du har stenkoll på tennismarknaden, vilket är fördelaktigt när du vill imponera.

Läs på om tennisspelare och deras karriärer

Samtalsämnet på ett tennisevent ska med fördel kretsa kring just tennisen. För att mingla som ett proffs krävs då att du är påläst. Du vill förstås framstå som en tenniskille eller tennistjej med koll, därför är det av största vikt att göra ordentlig research innan eventet. Kolla upp vilka spelare som är med och spelar, och läs in dig på deras tidigare prestationer och karriärer i stort. Att ha ett gäng roliga kuriosa i rockärmen är alltid uppskattat. Varför inte berätta för dina nyfunna vänner att Samuel Groth år 2012 levererade den hårdaste servern genom tiderna.

Avslutningsvis önskas ett stort lycka till med minglandet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *