Mingel och spel

Det går att mingla och småprata i nästan alla sammanhang. Spel brukar ses som en social tillställning, men när det kommer till att småprata vid spelbordet gäller det att vara aktsam. Vissa spel passar bättre ihop med mingel än andra. 

Småprat och sportbetting

Betting är ett spel som oftast spelas en och en. Det går ut på att försöka gissa hur en sporthändelse kommer att sluta. Den som gissar rätt vinner sina pengar plus vinsten tillbaka. Det är spelaren som bestämmer vilken marknad hen vill spela på. Därefter granskar hen alla odds och studerar bet365 sporttips och nyheter. Om spelaren t.ex. tycker att oddset 11.00 på att Geraint Thomas vinner Tour de France 2021 möter förväntningarna, väljer hen det. 

Betting hör ihop med sporttittande. På sportbarer kan det visas alltifrån fotbollsmatcher till cykeletapper och det är vanligt att besökarna har lagt ett eller två bets. I stundens hetta, t.ex. under straffläggning eller när en etapp är på väg att avgöras i en spurt, är det inte dags att börja mingla. Vänta till dess att matchen är över, men läs av situationen. Det kanske inte är bra att gå fram och börja prata om matchen när det är uppenbart att personen är besviken över resultatet. Det kan också vara bra att inte börja prata om hur bra matchen var i den delen av baren där det förlorande lagets supportrar sitter. 


Källa: Pexels

Mingel och schack

Schack är ett spel som har blivit omåttligt populärt under 2020. Det är bland annat serien The Queen’s Gambit som har fått män som kvinnor att börja spela det anrika brädspelet, berättar Café. Schack har i många år setts som ett spel för några få utvalda, intellektuella personer. Så behöver det inte vara, men det krävs strategi, taktik och koncentration för att bli en bra spelare.

Det finns med andra ord inte rum för småprat. Faktum är att det är förbjudet att prata mitt under ett parti som är på väg att göras upp. Det här gäller även om det inte är du som spelar, utan bara befinner dig i rummet. Vänta till dess att spelet är över. Då kan du börja mingla och exempelvis, prata om hur partiet gick. 

Mingel och sällskapsspel 

Det finns andra spel som det passar bättre att småprata till under tiden. Bordsspel och sällskapspel har faktiskt gjort comeback på senare år och det finns mängder med nya som klassiska spel, skriver M3. Klassiska Monopol kräver nästan småprat för att spelarna ska orka ta sig igenom spelet som kan pågå i timmar. De flesta kortspel, såsom bridge och gin rummy, lämpar sig utmärkt för småprat. Däremot är det kanske inte läge att småprata under pokerspel, eftersom det faktiskt kan avslöja väldigt mycket om din hand. Det kanske heller inte passar när ni spelar spel som går på tid.

Källa: Pexels

Att kombinera mingel och spel är egentligen ingen konst. Det går oftast bra, men tänk dig för. Krävs det total koncentration från den du pratar med eller i rummet? Läs av, lyssna och sen, om det passar sig, kan du börja prata om spelet, sporten eller något annat ämne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *