Bli en bättre minglare

Förbered dig.
Fundera i förväg över vilka du kan komma att träffa och fundera ut vad du skulle kunna tänkas sig till dessa.
Om du t.ex. ska på ett föredrag, fundera över vilka som kan vara där som du har träffat tidigare. Vad du skulle säga till arrangören eller talaren om ni skulle få tillfälle att talas vid. Ett bra sätt att komma på öppningsrepliker är att kolla upp vad som är aktuellt i deras liv. Kanske har de en blogg eller hemsida, eller är med i något socialt nätverk online och då kan du snappa upp saker som diskuterats där. När det gäller dem du känner sedan tidigare, fundera över vad ni pratat om tidigare och följ upp detta.
Om du inte har funderat i förväg vad du kan säga till olika deltagare blir det lätt att ni bara tittar på varandra men då ingen kommer på något att säga nickar ni vänligt och går vidare åt varsitt håll.
Sedan när ni väl har börjat prata är det lättare att det flyter på.


Ha ett genomtänkt syfte.
Fundera i förväg på vad du vill få ut av ett möte. Fundera över vilka personer som kan ha något du behöver och vad du kan ge till andra.

Fastna inte
När du har börjat samspråka med en person. Fundera över om ni kan komma vidare eller om det känns som samtalet går på tomgång. Utifrån detta tar du ett beslut om du ska fördjupa kontakten eller om du ska avsluta och mingla vidare.

Träna på ditt elevator-speach
Se till att du kan presentera dig själv kort och koncist på ett intressant sätt på mindre än 30 sekunder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *