Bli en bättre minglare som introvert

Bli en bättre minglare som introvert

Om man är en introvert person kan man ha svårt att komma igång med mingel och på så sätt missa värdefulla kontakter. Men det finns några tips för att bryta isen, även för introverta personer.

Ta reda på något om andra deltagare

En av anledningarna till att det kan vara svårt att hitta en öppningsreplik är helt enkelt att man inte vet vad man ska tala om. Introverta personer har ibland svårt att tala om ytliga saker som vädret eller kläderna som någon har på sig. Då kan det vara en bra ide att ta reda på så mycket som möjligt om andra personer som deltar på samma tillställning.
Detta är naturligtvis inte alltid genomförbart, men om man har en gästlista eller liknande kan man försöka ta reda på något intressant projekt som personen jobbar med, eller något utmärkande som personen har gjort. Har man väl ställt frågan, eller bara kommenterat något som den andra personen har åstadkommit så är samtalet definitivt igång sedan.

Låt andra ta kontakt med dig

Om det är en tillställning med ett antal offentliga presentationer och en stund med mer informella kontakter är det en god ide att försöka bli talare på eventet. Då känner folk igen dig och har antagligen många uppslag för att inleda en konversation. Om man vill vara extra öppen kan man avsluta sitt anförande med; ta gärna kontakt med mig under resten av kvällen om ni tycker att detta låter intressant.
Ett annat tips kan vara att ta på sig något utmärkande, t.ex. en brosch eller nål, eller en tryckt tröja som gör att andra ser något som de kan inleda en konversation kring.

Ta med en kompis

Att gå tillsammans med någon kan vara mycket tryggare än att komma helt ensam till ett event. Kanske din kompis känner olika personer och när dessa hälsar blir det en natulig väg att presentera även dig. Denne kan även lyfta fram ens prestationer och ge ett bättre självförtroende. Se bara till att ni inte konverserar med varandra hela kvällen och riskerar att gå miste om spännande affärsmöjligheter, utan dela upp er, och anslut när någon av er behöver en väg in i ett sällskap.

Säg något

Hemligheten är inte att komma på den mest intellektuella öppningsrepliken, utan bara man får ur sig någonting och börjar tala med någon så brukar det sedan flyta på ganska bra. Du kan helt enkelt fråga; ”Jag känner ingen här. Får jag fråga vad du jobbar med”. Eller; ”jag är intresserad av miljöfrågor. Kan du presentera mig för någon som har det intresset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *