brain

Bli en bättre minglare

Förbered dig.
Fundera i förväg över vilka du kan komma att träffa och fundera ut vad du skulle kunna tänkas sig till dessa.
Om du t.ex. ska på ett föredrag, fundera över vilka som kan vara där som du har träffat tidigare. Vad du skulle säga till arrangören eller talaren om ni skulle få tillfälle att talas vid. Ett bra sätt att komma på öppningsrepliker är att kolla upp vad som är aktuellt i deras liv. Kanske har de en blogg eller hemsida, eller är med i något socialt nätverk online och då kan du snappa upp saker som diskuterats där. När det gäller dem du känner sedan tidigare, fundera över vad ni pratat om tidigare och följ upp detta.
Om du inte har funderat i förväg vad du kan säga till olika deltagare blir det lätt att ni bara tittar på varandra men då ingen kommer på något att säga nickar ni vänligt och går vidare åt varsitt håll.
Sedan när ni väl har börjat prata är det lättare att det flyter på.


Fundera över vad du kan hjälpa personen med Många som nätverkar börjar direkt med att fundera över vilken nytta de kan ha de olika kontakterna.
Det är bättre att börja med att fråga sig vad man kan hjälpa den andre med.
Om du är på ett mingel och bara har tid att ställa en enda fråga, så bör den vara; Vad kan jag hjälpa dig med?
Det kommer löna sig i längden och ge mångdubbelt igen.

Använd omgivningen Ofta är det just den första kontakten som är svårast att ta.
Många har en tröskel att börja prata med någon man inte känner sedan tidigare.
Ett tips är att börja prata om något i omgivningen.
Kommentera någon detalj i rummet eller något som den andre har på sig.
Eller tala om vädret om man inte kommer på något annat.

Det behöver inte heller alltid vara du som tar första steget, men se till att du är lätt tillgänglig att börja prata med om du vill att andra ska ta kontakt med dig.
Står du ensam och utan att sysselsätta dig med något, vänd mot folksamlingen på ett mingel dröjer det nog inte länge innan någon börjar prata med dig.<
Men det är en ovan och kanske lite olustig känsla i början att stå ensam utan att sysselsätta dig med telefonen eller att ställa dig vid en grupp människor du känner sedan tidigare.
Bär du dessutom någon iögonfallande detalj, t.ex. ett vackert smycke, din logotype på kläderna eller någon hårprydnad gör du det ännu lättare för andra att börja prata med dig.

Ha ett genomtänkt syfte.
Fundera i förväg på vad du vill få ut av ett möte. Fundera över vilka personer som kan ha något du behöver och vad du kan ge till andra.

Fastna inte
När du har börjat samspråka med en person. Fundera över om ni kan komma vidare eller om det känns som samtalet går på tomgång. Utifrån detta tar du ett beslut om du ska fördjupa kontakten eller om du ska avsluta och mingla vidare.

Träna på ditt elevator-speach
Se till att du kan presentera dig själv kort och koncist på ett intressant sätt på mindre än 30 sekunder.