brain

Bli en bättre minglare

Alla kan lära sig att mingla.

Det finns många omständigheter som påverkar hur lätt eller svårt det är att mingla.
Antal personer man känner sedan tidigare.
En optimal mingelsituation är om man känner eller känner till minst 5-10% av deltagarna sedan tidigare.
Då kan man lätt ansluta till grupper och på så sätt lättare ta kontakt med andra personer i gruppen eller bli presenterad för dessa.
Man behhöver inte heller bli presenterad direkt utan kan ansluta till en grupp där ens bekanta står. Lyssna en stund och sedan bryta in i samtalet, t.ex:
- Vad spännande att du reser så mycket. Själv jobbar jag webbsidor...

Hur väl övriga personer känner varandra.
Det är mycket lättare att ta nya kontakter där övriga deltagare inte känner varandra alltför väl.

Tidpunkt
Det är oftast lättare att mingla i början av ett event. Mot slutet sluter deltagarna ofta upp i tightare grupper och de som inte känner så många kanske har gett sig av.

Situation
Situationen är helt avgörande för hur lätt det är att mingla med nya personer. Om det är en utlyst nätverksträff är deltagarna ofta inställda på att ta kontakt med nya personer och är öppna för att bli kontaktad av andra. En miljö där det är lätt att röra sig underlättar också, t.ex. ståbord. Att ha plockmat och dryck lättar också upp stämningen och det bästa är om man kan gå och hämta detta vid en bar eller liknande då det ökar rörligheten i lokalen och ger tillfälle till fler kontakter. Om arrangören i förväg publicerar en deltagarlista gör det också mer mingelvänligt. Då kan man lära sig namnen på några personer som verkar intressanta och något intressant om dem.
Om man sedan hamnar i situationen att man är för sig själv, kan man se om man ser någon av dessa personer som man känner igen som inte är alltför upptagna i andra konversationer och inleda ett samtal t.ex.
-Hej, är det du som är Anna, jag såg att du tillverkar smycken, vad spännande. Vilka material tycker du bäst om att arbeta med.
Ofta är det bara den inledande frasen som kan vara besvärlig, när man väl har tagit kontakt brukar samtalet rulla på lättare.

Om det är ett kändismingel är det bra att ta reda på lite vad deltagarna har gjort nyligen för att ha en inledningsfras, t.ex.
- Jag såg att du skrivit en artikel om karibien. Vad spännande. Hur var det att vara där?


Om man kommer ensam eller i sällskap
Om du kommer tillsammans med någon. Dela gärna upp er redan från början och ta kontakt med nya människor. Sedan om man får slut på kontaktpunkter kan man ansluta till den grupp som den andra personen anslutit till.Undvik
att prata om pengar politik eller andra känsliga ämnen.
Att enbart sälja in dina produkter.