brain

Bli en bättre minglare

1.Hälsa
Hälsa på värdparet och eventuella hedersgäster när du anländer.

2. Presentera dig och möt andra.
Om det är fler än 40 personer behöver du inte hälsa på alla. Fundera över om det är några speciella personer som du är extra intresserad av att komma i kontakt med. Att presentera andra, kan vara ett bra sätt att inleda samtal. Håll dig gärna centralt i lokalen.

3. Gå in med en glad och öppen attityd.
Börja med tänka på avstånden. För nära ger tystnad. För långt bort inte heller bra. Mellan 75 - 120 cm avstånd är mingelavstånd Språket – enkelt och rakt, från hjärtat blir alltid bäst Lyssna – många söker den som kan lyssna, så du kan vara den personen

4. Var öppen
Du kan med ditt kroppspråk visa att du är öppen för nya kontakter.
Se dig ofta om i lokalen. Om du tycker det är svårt, bestäm dig för att titta efter någon detalj, tex hur många som bär ett armbandsur, eller bär ring på fingret. Då kommer du automatiskt att möta andras blickar och har möjlighet att inleda samtal.

5. Passande klädsel
Din klädsel ger andra ett första intryck av dig. Se till att kläderna är hela och rena. Klä gärna upp dig lite extra om du vill imponera, t.ex. för att hitta affärskontakter.

6. Förbered minglandet i förväg, med ett "elevator speach"
Se till att du på 30 sekunder kan förmedla vad du vill att andra ska veta om dig.

7. Fråga frågor för att uppmuntra den andra personen till samtal.
Många trivs när de får prata om sig själva och du kan få användbar information.

8. Drick inte för mycket
Alkoholfritt vid mingel är bättre än berusning. Lagom funkar bra!

9. Använd ”gå ur” kommentarer
Man skall kunna återkomma, så avrunda snyggt. Bra replik är att säga "Trevligt att träffa dig!" eller " jag ser några bekanta som jag inte hälsat på" eller "Kul att träffas, jag skall gå runt och hälsa lite" eller "Ursäkta mig, jag måste gå ett ärende" (toaletten underförstått) Se till att byta visitkort om du vill fortsätta hålla kontakten med personen.

10. Följ upp dagen efter.
Om du har sagt att du ska höra av dig. Gör det.